onsdag 4 maj 2016

In Memoriam

Ozzy

Ozzy, en av Nedre Norrlands Beagleklubbs framgångsrika hundar, somnade in förra onsdagen. Han har gjort ett rejält tassavtryck i klubben och vi är många som minns hur han under flera år var i princip oslagbar i uttagningarna till regionmästerskapet.

Ozzy visade tidigt talang i harskogen och blev färdig jaktchampion efter endast fyra starter på drevprov, han tilldelades dessutom ett drevcert under sitt livs första start! Vid den tidpunkten var det också ordinarie drevprov som gällde och det skulle under åren komma att bli många fler priser. 2011 gick Ozzy vidare från regionmästerskapet till Beagle-SM och slutade där som femma. Året därpå tog han sig än en gång vidare till SM och slutade då på en hedrande tredjeplats. Det innebar att han 2013 var en av de hundar som försvarade de svenska färgerna i Nordiska Mästerskapet där det svenska laget vann!

Han har lämnat flera jaktprovsmeriterade avkommor efter sig och bara fyra dagar efter att han somnade in, föddes den sista valpkullen efter honom.

Ozzy jagar nu vidare i de sälla jaktmarkerna, där hösten är evig och bländande vacker och skogarna fulla av hare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar