tisdag 3 oktober 2017

Hejdetassens Heija klubbens bästa hund vid första klubbmatchen

Domare Sven Magnusson och Nina Nordqvist med Hejdetassens Heija

Hasselaprovet 2017 - Sensationella segrarinnor men mediokra resultat

I vår klubbtävling i Hassela i helgen (29/9-31/10) sopade Hejdetassens Heija med sin matte Nina Nordqvist i kopplet banan med klubbens alla champions och välmeriterade klubbkompisar. Sensationen blev inte mindre av att Heija i stort sett bara tränat under hösten på rullbandet i vardagsrummet.

Men det blev mediokra resultat över lag. Bara en hund till fick upp, nämligen Emily Söderströms Storjordens Traja. Så det var verkligen tjejernas dagar i Hassela. Hennes 21 minuter hare räckte också till för att vår klubb skulle få en ny domare, då Per Söderström gick sin aspiranttjänstgöring med ekipaget som examensobjekt. Curt Edström dömde. Nämnas bör att domare Curt hade mycket att bestyra denna dag, då Emily dessutom gick som hans elev på egen hund.


I det varma höstvädret med våldsam lövfällning (alla aspar var redan avklädda) var det svårt att få upp. 8 av 10 hundar hade slag. Även om resultatet i skogen blev under det förväntade, så blev det en härlig social samvaro i den under provet fullbelagda jaktstugan mitt i vårt provområde. Tack Torleif för toppenarrangemang och uppställning.

Utom tävlan (de kommer från Jämtland) blev Stefan Nilssons Sakin Terry provets bästa hund med en ynka SM-poäng före Heija.


Så resultatet från Hassela kan skrivas så här:

SJCH Sakin Terry. 48,5 SM-poäng med 63 minuter hare (ett andrapris)
Hejdetassens Heija. 47,5 SM-poäng med 75 minuter hare (ett andrapris)
Storjordens Traja. 32,5 SM-poäng med 21 minut hare.

Övriga utan upptag på hare blev därmed oplacerade, fast en del av dem drev nog både älg och räv.

/Dick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar