torsdag 7 juli 2016

Höga Kusten Game Fair - del 2


Under lördagseftermiddagen hade det värsta regnovädret dragit förbi och det var dags att presentera beaglen som ras på mässområdet. Det var som vanligt Sven som höll i presentationen och det var extra roligt att några av våra nya medlemmar med sina valpar/unghundar ville vara med.

Raspresentationerna är alltid ett uppskattat inslag och brukar varje år locka en hel del besökare till hundområdet.


Det är inte varje år vi kan visa upp beaglen från valp till vuxen hund, både när det gäller tik och hanhund, men i år lyckades vi med det!


En annan av våra nya medlemmar som hälsade på i tältet och var med i raspresentationen var valpen Klocksberg's Gossip Girl, "Vega", med sin lillmatte.


Efter många timmars väntan i regnet och blötan var det så dags för beaglarna att göra entré på Höga Kusten Dog Show. Man måste säga att samtliga startande hundar gjorde det väldigt bra då det nästan var sämsta möjliga förutsättningar under dagen på grund av allt regn. På bilden ovan är det Nina och Hejdetassens Heijas tur i utställningsringen.

Det gick bra för våra tre medlemmar, men de nådde tyvärr inte några högre placeringar den här gången och det var en hamiltonstövare som till sist blev BIS (Best in Show). Vi lyfter på hatten för vinnaren, stort grattis!

Under förmiddagen var det en valp av rasen faraohund, Java, och hennes matte som sökte skydd för regnet i vårt tält innan de skulle in i utställningsringen. Vi fick på så sätt lära oss lite mer om faraohunden, som ursprungligen faktiskt användes till harjakt! Det var just Java som slutligen blev BIS-valp, stort grattis och tummen upp från oss i tältet! :-)


 På söndagen sken solen igen och över hela mässområdet var det ett myller av människor och hundar. En del tog chansen att testa sin hund i vildsvinshägnet eller låta den möta permobjörnen. Även under söndagen var det många som besökte oss så det blev summa summarum en lyckad mässa, även i år!

Tack till alla besökare och såväl nya som gamla medlemmar som besökte oss under mässdagarna! Hoppas vi hörs och ses snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar