fredag 14 oktober 2016

Säsongens första klubbmatch

Storjordens Nikita - bästa hund vid Hasselaprovet
Foto: Christina Viklund

PROVFIASKO I HASSELA

Med duktiga hundar som Rex, Saga och Terry på startlinjen hade vi stora förväntningar och stora förhoppningar på goda resultat under Hasselaprovet. Det blev precis tvärtom. På ett par rutor hittades inga harar, ett par av hundarna tyckte älg var intressantare, en tredje matglad beagle hittade flera älgslaktplatser och någon fick inte upp trots långt slagarbete. Den enda som lyckades åstadkomma ett kortare drev på hare var Börje Viklunds Storjordens Nikita. Hon slet med en liten hartuss i dryga halvtimmen.

Men kanske låg de eländiga provdagarna i det som domaren Anders Jakobssen skriver i Nikitas protokoll: ”Tiken hade svårt att följa löporna. Dåliga vittringsförhållanden?” För det var kallgrader och frost på morgonen båda dagarna, som gjorde att både jaktchampions och svenska mästare hade stora svårigheter. Lite oro kan också kännas för hartillgången i Hassela, även om nestorn och tävlingsledaren Torleif Jakobsen visste att det i varje fall funnits hare på alla rutor, då de varit provjagade. Men om det finns få harar så kan de under en natt faktiskt byta revir och vara långt ifrån där de påträffades några dagar tidigare.

Men nu blir det spännande vid Nordingråprovet i slutet av månaden. Ett prov som nu blir helt avgörande för vilken hund som kommer med till RM. Vädret kan vi inte göra nått åt, men hartillgången är utomordentligt god, främst på de rutor vi kommer att ha kring Ringkallen i Nordingrå. Med lite tur kan faktiskt vem som helst av de hundar som anmäls få hänga med till RM. De ni!

/Dick

Den hund med sammanlagt bästa poäng från proven i Hassela och Nordingrå blir årets klubbmästare och den hund med det bästa resultatet från antingen Hassela eller Nordingrå blir direktuttagen till RM (läs mer om uttagningsreglerna på hemsidan). 

Anmäl din hund till Nordingråprovet den 28-30 oktober och var med och tävla om en plats i RM du också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar