lördag 12 november 2016

Rapport från provrutorna i halvtid

Östanskär Jakt & Konferens

Här i Östanskär är det en riktigt solig och vacker vinterdag, dock fortfarande relativt kallt. Men nu till något betydligt mer spännande, en rapport från provrutorna i halvtid:

BISPGÅRDEN

I Bispgården är det kallt, ca -14 grader, men trots kylan har Raolex Jumping Mira haft hare på benen med drev på hittills över 60 minuter.  Hon har alltså i skrivande stund passerat ett andrapris.

I provrutan där Setervollen's Chasing Elsa startar stötte man direkt på spår efter en hare som jagats av lo i flera kilometer, där fanns till och med spår efter två lodjur. Därför förflyttade man sig från området, men har hittills inte hittat spår efter hare någon annanstans.

Stigsjödalens Rex har haft ett första drev på 49 minuter och kopplades därefter på en väg. I skrivande stund är ett nytt släpp på gång.

I provrutan där Skrovelmyras Fixa startar har man inte sett spår efter hare och hon har hittills inte haft något drev.

DJUPSJÖN

Även i Djupsjön är det riktigt kallt. Sjulsvikens Eja har haft ett drev på 27 minuter, blev därefter kopplad. I skrivande stund har hon ett nytt upptag på hittills okänt drevdjur.  

GRAVTJÄRN

I Gravtjärn har Lynxhill Hercules "Curre" haft ett 30 minuter långt drev på hare, han kopplades därefter med ett nytt släpp för några minuter sedan

TORPSHAMMAR

Även i Torpshammar ligger temperaturen på omkring -14 grader. Sjulsvikens Bizzi har haft ett drev på hare i över 20 minuter, hon kopplades därefter med nytt släpp.

Vid ankomst till provrutan där Hissjögårdens Nimbus startar såg man två livs levande lodjur! I provområdet har man sett spår efter flera djurslag, men inte efter hare. Nimbus har hittills inte haft något drev.

MOSJÖN

Enligt rapporten är det sterilt i markerna i Mosjön, det finns hittills inga spår efter hare. Ahosalon Piia kämpar ändå på bra, men hittills utan slag.

BODÅSBERGET

I Bodåsberget har man hittills inte funnit spår efter hare och Daglegans Solklara Diva har ännu inte haft något drev.

Vi fortsätter löpande att uppdatera med nyheter under dagen!5 kommentarer:

 1. Så trevligt sätt att rapportera på! Tack för det! Skrämmande mycket lodjur i markerna!Eller kanske det är vardag för er?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, kul att du följer oss under helgen! :-) Håller med om att det verkar vara mycket lo i farten, det hör inte till vanligheterna med så här många rapporter.

   Radera
 2. Tack för bra och spännande rapportering.
  Heja Mira

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Björn, roligt att du följer oss i helgen!

   Radera