torsdag 18 februari 2016

2015- ett framgångsrikt år!

2015 var ännu ett framgångsrikt år för Nedre Norrlands Beagleklubb. Redan vid jaktsäsongens slut var två av klubbens många duktiga unghundar, Daglegans Solklara Diva och Stigsjödalens Rex, färdiga jaktchampions och tilldelades såväl Unghundsdiplom som Riksdiplom. Även Starmaids Veuve Clicquot tilldelades Unghundsdiplom och var nära att bli Årets bästa råhund!

Flera av klubbens hundar skördade även framgångar i utställningsringen under året. Redan under klubbens första utställning i Sollefteå blev det storslam för klubben då Hejdetassens Heija och Stigsjödalens Rex blev BIR, respektive BIM!


Både till utställningen i Sollefteå och till klubbens andra utställning i Hassela var det ovanligt många hundar anmälda och flera av klubbens medlemmar ställde ut sina hundar för första gången. Vi hoppas på samma stora intresse i år!

Under sommaren erövrades många färggranna rosetter på utställningar från norr till söder:

Matilda och Storjordens Nova efter utställningen i Hassela

Hejdetassens Heija i Bro

Stigsjödalens Rex blev färdig utställningschampion i Bro

Starmaids Veuve Clicquot "Vilma" blev färdig utställningschampion i Sala

Lotta med Daglegans Solklara Diva och Matilda med Storjordens Nova i Flurkmark

Jan-Erik med Stigsjödalens Rex och Håkan med Stigsjödalens Riva i Flurkmark

I augusti blev det "high five" i Flurkmark där fem av klubbens hundar startade. Nova, Diva, Rex, Riva och Storm fick alla LÄGST Excellent, vilket måste vara ovanligt! Det blev en solig och fin dag och det var roligt att träffas även på "bortaplan".

Under hösten blev det som vanligt en hård kamp om vilka hundar som skulle ta sig vidare till regionfinalen och uttagningarna brukar alltid vara otroligt jämna och spännande. Så även detta år, men det blev slutligen Storjordens Mollie och Stigsjödalens Rex som blev klubbens representanter. Rex gick sedan som en av tre norrländska hundar vidare till SM-finalen på Gotland och vann! Det var första gången på sex år som en av klubbens hundar vinner SM, senast var 2009 när Yxnavikens Tuva tog hem segern (Tuva är för övrigt mormor till Rex).

Klubben och flera av dess duktiga hundar fick därför en hel del uppmärksamhet under fjolåret och det ska bli spännande att se vad 2016 kommer att föra med sig. Skicka gärna in bilder och uppdateringar till webmaster om just DIN hund och vad ni har för er under året!

Matilda och Nova väntar på att utställningssäsongen ska börja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar