måndag 25 april 2016

Rapport från BF


I helgen gick årets Beaglefullmäktige av stapeln och hölls den här gången på Scandic Hotell i Södertälje. Redan i fredags kväll började det droppa in medlemmar från norr till söder, men själva mötet började på lördagsmorgonen. Fem av klubbens medlemmar närvarade under själva mötet - Lotta, Dick, Håkan, Jan-Erik och Bitte.

Det var ett mycket bra årsmöte där mötesordföranden Lars O Törnqvist höll ordning och reda och lät alla komma till tals. Diskussionerna var sansade och konstruktiva och två av de inskickade motionerna klubbades igenom. En av motionerna handlade om att beaglen ska få starta på drevprov utan föregående utställning, även efter 24 månaders ålder, vilket nu alltså blir verklighet.

Den andra motionen handlade om att dovvilt ska få status som godkänt drevdjur vid drevprov med beagle, så framöver finns alltså även möjlighet att starta på drevprov när det gäller hjort. I Norge är hjort redan ett godkänt drevdjur för beagle, men i Sverige gäller det än så länge endast dovvilt.

Kvällen avslutades med bankett och efterföljande prisutdelning där en imponerande rad diplom och plaketter delades ut! Det var som alltid trevligt att träffas och inte minst att få möjlighet att träffa medlemmar i de andra lokalavdelningarna. Hoppas vi ses snart igen! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar