lördag 19 november 2016

Harkampen 2016 mot drever


I år avgörs vår kamp mot drever för bästa harhund fredagen den 2 december i Sörbygden, på gränsen mellan Jämtland och Västernorrland. Detta år står Dreverklubben för arrangemanget.
Det innebär som vanligt två drevrar mot två beaglar.

Enligt årsmötesbeslutet i våras skulle styrelsen komma med ett förslag om nya uttagningsregler. Detta har inte gjorts. Enligt de gamla reglerna skulle inga jaktchampions komma ifråga utan de hundar som presterat ”under” dem. Helst unga hundar.

Årsmötets mening var att det skulle skapas ”större tyngd” över tävlingen genom en ”tuffare uttagning”. Något som bejakats av dreverfolket. Dreverfolket funderar dessutom över om att alla fyra tillåtna djurslagen (hare, räv, rå och hjort) skulle få ingå i tävlingen. I de samtalen har vi kommit överens om att i år köra på som vanligt och att vi inför nästa år sätter oss ner och funderar på ett gemensamt nytt regelverk. Detta då också som mål att försöka höja statusen på tävlingen på olika sätt. Tanken är att våra årsmöten i vår ska kunna fastlägga framtiden för denna tävling.

Till dess föreslår vi att vi i år kör i stort efter vårt gamla regelverk med viss snegling på årsmötets intentioner på att försöka höja statusen bl.a. genom att skicka väl kvalificerade unga hundar, även om någon redan tidigt blivit jaktchampion. Stigsjödalens Rex kan inte komma ifråga eftersom han startar på SM samma helg.

Därför tar vi ut följande hundar:

Dyrkamyras Saga (Åke Hägglund) bäst under vår långa uttagning (efter Rex) med 1 förstapris, 2 andrapris och en start till med två upptag som gav 37,2 poäng. Summa 180,7 poäng.

Daglegans Solklara Diva (Sven Magnusson) med fina resultat under hösten (En etta, en tvåa och ett prov på 43 minuter). Det ger henne 138 poäng.

Som reserver har vi tagit ut Stigsjödalens Riva (Håkan Arlestig) och Hejdetassens Heija (Nina Nordquist) i nämnd ordning.
Här har vi valt att ung går före gammal utifrån de gamla reglerna. Så därför hoppar vi över Storjordens Nisse (Björn Norlin).

Lagledare och domare Curt Edström. Mail: curt.edstrom@bredband.net 070/3123294

Av årsmötet vald uttagningskommitté
Stig, Curt och Dick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar