söndag 13 november 2016

Ny morgon i Östanskär - Gävle-Dala i topp efter första provdagen


I det vackra gamla huset bor några av hundförarna med sina hundar

Tidigt i morse vaknade vi till ännu en kall och frostig morgon. På grund av att det just nu är kallt i bland annat Bispgården, beslutade vi om att släpp görs först klockan nio idag. Det ska bli mildare fram på förmiddagen och det är självklart OK att vänta ännu lite längre med att starta sin hund om man vill det. 


Gävle-Dala är alltså i topp efter första provdagen och det kommer att bli oerhört spännande att höra hur hundarna ligger till i halvtid idag! Att mycket kan hända under en provdag visste vi sedan tidigare, men det blev extra tydligt igår. Vid rapporteringen vid elvatiden hade till exempel Skrovelmyras Fixa inte fått upp någon hare och man hade inte ens sett spår efter någon. Bara några timmar senare hade hon drivit till ett förstapris och blev dagens bästa hund!

Oskars matsäck

Det tål att upprepas att med så jämna och starka hundar i startfältet, är inget på något sätt klart. Den hund som hade turen med sig igår, kanske det går trögare för idag och så vidare. Vi får också förmoda att flera av hundförarna är riktigt sugna på revansch idag!

Jan-Eric och Fixa

Halvtidsrapporteringen blir vid tolvtiden idag eftersom hundarna startar senare, vi kommer att sitta som på nålar under förmiddagen :-).

Fixa

Bara en kvart kvar... då är det släpp på RM:s andra och sista dag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar