tisdag 12 april 2016

Vapenauktion på Clarion Hotel Sign i Stockholm den 24 april


Nästa vecka går årets stora vapenauktion av stapeln, närmare bestämt på Clarion Hotel Sign i Stockholm den 24 april. Auktionen arrangeras som vanligt av vapenbutiken Walter Borg och är numera den enda klubbauktionen i sitt slag i Sverige. På grund av att ovanligt många objekt, hela 740 stycken, lämnats in till auktionen startar den i år redan klockan 9.00 på morgonen.
Auktionen växer för varje år och de senaste åren har inte alla besökare fått plats trots de 650 stolarna, utan många har fått stå längs väggarna. Man tror att en av anledningarna till att auktionen blir mer och mer populär är att det finns gott om jaktvapen i svenska hem, men också för att fler och fler tar jägarexamen. Besökarna brukar vara en blandad kompott av erfarna jägare, förstagångsköpare och rutinerade samlare. Utöver jaktvapen och handeldvapen kommer det dessutom att klubbas en hel del antika slaglås- och flintlåsvapen. 


Enligt uppgift brukar det dock vara moderna hagelbockar som är mest efterfrågade och i år finns det bland annat flera Beretta-hagelvapen med låga utropspriser. Besöksrekordet kommer med stor sannolikhet att slås även i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar