tisdag 4 april 2017

Årsmötet 2017

Emily, Lars-Åke, Jocke och Johan

Så var ännu ett årsmöte avklarat och liksom ifjol höll vi till på Alnö hembygdsgård. I år dök fyra av våra yngsta och nyaste medlemmar upp och det kändes extra roligt. Det är ju de som är klubbens framtid! Alla fyra har duktiga unghundar som har visat goda takter såväl i skogen som i utställningsringen.

Emily och hennes Storjordens Traja

Som exempel tog Traja ett andrapris på hare under säsongen och Jockes Maliwick's Hattrick by Patrick, "Molle", blev samma dag som årsmötet bästa hane vid en stor utställning i Litauen. Grattis till er båda!

Mats

Vår ordförande Lotta hälsade välkommen och efter att de sedvanliga punkterna hade betats av gick hon även igenom verksamhetsberättelsen. Efter det gick vår kassör Mats igenom det ekonomiska, där arrangemanget av RM ingick som en stor och viktig del.

Jocke och Torleif

Eftersom vi hade tidigarelagt mötet i år, beslöt vi oss för att vänta med smörgåstårtan till efter prisutdelningen.

Dick och Björn

Efter fjolårets årsmöte skrev undertecknad att Dyrkamyra's Saga nog skulle vara en trolig kandidat att vinna Storjordens vandringspris det här året, ett pris som går till klubbens bästa unghund under tre år. Det blev faktiskt så, det var Saga som blev säsongens bästa unghund och kammade hem vandringspriset! Grattis Åke och Saga!

Sven och Björn

Svens Daglegans Solklara Diva vann Nordingråprovet med ett förstapris på hare i topp, vilket även gav henne en plats i RM. Diva blev därmed Årets klubbmästare och vann Klubbmästarens vandringspris. Grattis Sven och Diva!

Björn och Jan-Erik

Jan-Eriks Stigsjödalens Rex fick en hel bunt diplom för sina många förstapris under säsongen och uppmärksammades för sin tredjeplats i SM samt sin seger i Nordiska Mästerskapen. Som om det inte vore nog blev Rex även Årets bästa harhund! Grattis Jan-Erik och Rex!

Per och Björn

Pers Uggleskogens Roy uppmärksammades för sitt förstapris + andrapris på hare. Grattis Per och Roy!


Björn fick även dela ut diplom till sig själv för Storjordens Nisses förstapriser på hare. Nisse är därmed färdig jaktchampion! Grattis Björn och Nisse!


Nisse blev fotad ute i blåsvädret och höll nästan på att blåsa bort.


Vi uppmärksammade också klubbens Dixie från Hälsingland som blev Årets bästa viltspårhund 2016. Grattis till Dixie med ägare!

Prisutdelningen blev kortare i år än den vanligtvis är, vilket till viss del berodde på att både Harkampen och Råkampen blev inställda på grund av vasst före och att färre hundar tog fler priser. Men, vilka framgångar det har varit under säsongen! Det här är dessutom andra året på raken som några av klubbens hundar blir Årets bästa harhund respektive Årets bästa viltspårhund :-).

Lotta avtackade också Stig som förtjänstfullt suttit som suppleant i styrelsen under det gångna året.


Sedan blev det dags för den traditionsenliga smörgåstårtan som var lika smarrig det här året. Tack Sture för att ni ordnat allt så bra!

Ordföranden Curt

Efter smörgåstårtan serverades även kaffe och kaka.

Stig, Curt och Dick

Tre av klubbens åldermän och verkliga slitvargar vid kaffet. Curt var ordförande och Dick sekreterare vid årsmötet även det här året, vilket de skötte på ett förtjänstfullt sätt.


En sammanställning visade att Curt, Stig och Dick har dömt 22 av våra 31 egna drevprov under säsongen! Av dem dömde Stig tio drevprov, plus två drevprov under RM. Fantastiskt! Tack för att ni ställer upp i ur och skur för våra hundägare! :-)

Även fast den här trion är krutgubbar av sällan skådat slag, pratade vi på mötet om att vi behöver nya krafter i domarleden om det ska gå att driva den här stora drevprovsverksamheten under de kommande åren.

Tack till alla som deltog och ett särskilt tack till Margareta för alltid så fin service! Hoppas vi ses nästa år igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar