torsdag 24 mars 2016

Årsmötet - Del 2


Efter pausen fortsatte vi med prisutdelning och avtackning av en av klubbens verkliga trotjänare. Björn har varit verksam i klubben sedan 1990 och har under årens lopp suttit på i princip alla viktiga poster, till exempel som ordförande. Under de senaste åren har Björn haft en nyckelroll i klubben då han varit ordinarie ledamot, suttit med i jaktprovskommittén, ansvarat för drevprovsverksamheten och varit avelsråd!


Sedan fortsatte vi med prisutdelningen. Jan-Eriks Stigsjödalens Rex fick diplom för ett flertal förstapris på hare. För andra året i rad vann han den fina vita haren, Storjordens vandringspris, för bästa unghundsprestation i klubben. Som om det inte vore nog blev Rex färdig utställningschampion under fjolåret och vann Beagle-SM 2015!


Lottas Storjordens Nova fick diplom för ett flertal förstapris på rå och Nova vann även Råkampen som klubben anordnade för första gången i höstas. Därför fick Lotta även ta emot det fina och helt nya vandringspriset som vinnaren av Råkampen får.


Stures Lilla Kryckelängs Evita fick diplom för sitt andrapris på rå, Evita kom också på en hedrande andraplats i Råkampen. Hade hon inte skadat sig under tävlingen vet man inte hur det hade kunnat gå!


Svens Daglegans Solklara Diva fick diplom för sitt tredjepris på rå när hon startade i Råkampen. Diva har sedan tidigare enbart pris på hare, så det är roligt att några av medlemmarna vågade utmana klubbens duktiga råhundar.


Håkans Storjordens Mollie fick diplom för sina två förstapris på hare, Mollie blev även Klubbmästare och fick därför den fina beaglen, Klubbmästarens vandringspris, som är nytt för i år. Håkans Stigsjödalens Riva fick diplom för sitt förstapris på hare och han tog även emot Stigsjödalens Rexis diplom för sitt andrapris på rå i Råkampen. Här var en till som vågade utmana, då detta var ägaren Bertils och Rexis första drevprovsstart.


Åkes Dyrkamyra's Saga fick diplom för sitt förstapris på hare, Saga är en av klubbens duktiga unghundar som ännu inte fyllt två år! Månne en kandidat för att vinna Storjordens vandringspris nästa år?


Ninas Hejdetassens Heija fick diplom för sitt tredjepris på rå. Det uppmärksammades också att Heija blev BIR på klubbens utställning i Sollefteå! Tack vare fina utställningsmeriter under fjolåret kvalade Heija dessutom in för att tävla i Västernorrlandsmästaren 2015.


Andreas Starmaids Veuve Clicquot "Vilma" fick diplom för sitt förstapris på rå. Vilma blev också färdig utställningschampion under fjolåret och som om det inte vore nog blev hon Årets bästa viltspårhund 2015! Jätteroligt att en av klubbens hundar hamnade överst på en av bästalistorna!


Sen blev det ombytta roller när Björns Storjordens Nisse fick diplom för sina förstapris på hare han erövrade i slutet av jaktsäsongen.'


Glada pristagare: Från vänster Håkan med Klubbmästarens vandringspris, Lotta med vandringspriset för vinsten i Råkampen och till höger Jan-Erik med SM-bucklan och Storjordens vandringspris.


I slutet av mötet delades även tre förtjänstmärken ut. Sven tilldelades förtjänstmärke i brons, bland annat för att han har stor del i klubbens goda ekonomi. Curt och Stig tilldelades var sitt förtjänstmärke i silver då de är två av klubbens mest anlitade domare som ställer upp i vått och torrt.

Summa summarum så var det ett trevligt årsmöte, där många diplom och priser delades ut. Vilka framgångar för klubbens hundar! Med tanke på alla duktiga unghundar vi har i klubben får vi nog räkna med ett ännu längre årsmöte nästa år :-). Stort grattis till er som startade era hundar på drevprov för första gången under säsongen, dessutom med så fina resultat!

Tack till alla som deltog och ett alldeles särskilt tack till Margareta för jättefin service och för att hon ordnat det så bra med goda smörgåstårtor med mera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar