tisdag 1 mars 2016

Utställningen i Gideå


I helgen gick Nedre Norrlands Beagleklubbs utställning av stapeln, i samarrangemang med Västernorrlands Stövarklubb. Stövarklubben hade som vanligt anordnat allt väldigt bra på Gideå plantskola och det var skönt att kunna vara inomhus eftersom det var relativt kallt ute. Det såldes bland annat korv och lotter med fina vinster.

16 drevrar och 20 stövare var anmälda till utställningen, men endast sex beaglar (varav fem var hundar från vår klubb). Det var ett mycket lägre antal anmälda beaglar än tidigare år, kanske berodde det på att utställningen inföll under jaktsäsongens sista helg eller så var det helt enkelt för tidigt på året. På bilden ovan är samtliga sex startande hundar samlade.

Maliwick's Hatrick by Patrick "Molle" och Hejdetassens Heija busar före utställningen

Startande beaglar var Bostdogg's Indra, Bostdogg's Aida's Golden Girl "Gullan", Holtebakken's Gabby, Hejdetassens Heija, Maliwick's Hatrick by Patrick "Molle" och Swed Pack's Beaglers Bobby.

Bostdogg's Indra

Domaren Sarah Häggqvist blev färdig stövardomare före 30 års ålder, vilket är den yngsta någonsin! Hon blev även domare på beagle under fjolåret och det var därför första gången som klubben kunde anlita henne. Sarah var lättsam och bra med hundarna och hon motiverade sina domslut väl.

Molle på bordet

Många färggranna rosetter delades ut.

Swed Pack's Beaglers Bobby och Holtebakken's Gabby blev BIR respektive BIM

Slutligen blev Catharina Linde Forsbergs Swed Pack's Beaglers Bobby BIR (bäst i ras) och klubbens Yvonne Sandbergs Holtebakken's Gabby BIM (bäst i motsatt kön). Stort grattis till Catharina och Bobby, men inte minst till Yvonne och Gabby!

Swed Pack's Beaglers Bobby

Catharina och Bobby hade inte möjlighet att tävla om att bli Best in Show den här gången, då de hade en bra bit att åka hem. Bobby var nära att bli Årets utställningshund 2015 så vi får anta att det förmodligen hade gått väldigt bra om de haft möjlighet att stanna kvar!

Stort tack till alla er som deltog och ett särskilt TACK till våra sponsorer Folksam, Jaktia Sundsvall, Arken Zoo och Djursjukhuset i Sundsvall för fina priser och goodie bags! 

Hoppas vi ses nästa år igen!

Behöver din hund en utställningsmerit för att kunna starta på drevprov i höst, eller saknar din hund ett eller flera cert för att bli utställningschampion? Se Svenska Beagleklubbens utställningsprogram för 2016, du hittar det HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar