onsdag 24 februari 2016

En hälsning från Norge


Häromdagen kom en hälsning från Norge, närmare bestämt från Håkan och Jan-Erik som med Storjordens Mollie och Stigsjödalens Rex rest till vårt kära grannland för att starta på drevprov. Förhoppningen var förstås att hundarna skulle lyckas driva till var sitt förstapris och erhålla norska jaktchampionat, men när det gäller drevprov kan man aldrig ta ut något i förskott.

Storjordens Mollie

Under ditresan var det riktigt dåligt väder med häftig blåst, men den första provdagen vaknade vädergudarna på sin allra bästa sida och det blev en solig och fin morgon. Domarna anlände och det visade sig att både Mollie och Rex skulle dömas av stövardomare. 

Vid lottningen av provrutorna drog Mollie ett något kortare strå och fick jaga i riktigt häftiga branter, men drev trots detta till ett förstapris på hare.

Stigsjödalens Rex

I Rex provruta var det nästan lika brant, väl i klass med Nordingrå och andra områden i Höga Kusten. Rex drev även han till ett förstapris på hare och fick efteråt mycket beröm av domaren som sa att han nästan aldrig delat ut så höga poäng till en beagle tidigare.

Rex startade även på drevprov dagen efter och drev återigen till ett förstapris. Han fick verkligen sitt lystmäte när det gäller harjakt då hans sammanlagda drevtid var i snitt 4,5 timmar per dag!

Mollie driver hare

Mor och son blev alltså norska jaktchampions på samma dag (förslag från domarna), vilket måste vara ovanligt. Stort grattis till Håkan och Jan-Erik, men inte minst till Mollie och Rex!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar