måndag 30 maj 2016

Välkommen till regionmästerskap i Östanskär!


Nu är det klart att Nedre Norrlands Beagleklubb anordnar regionmästerskapet i region nord inför årets Beagle-SM och  det kommer att hållas på Östanskär Jakt & Konferens några mil från Sundsvall. 

I helgen besökte styrelsen Östanskär för att se anläggningen och för att få svar på viktiga frågor angående harjakt, provrutor, upplägg och så vidare.


Förutom en betagande vacker utsikt över Indalsälven har Östanskär Jakt & Konferens otroligt mycket att bjuda på. Anläggningen är uppbyggd kring en gammal loge och ett stall och bilden ovan visar frukostmatsalen. Den var tidigare en innergård mellan logen och stallet men har idag en vacker glaskupol till tak!


Anläggningen har flera matsalar, den på bilden ovan är belägen i det gamla stallet.


Banketten efter första tävlingsdagens slut kommer dock troligtvis att hållas i den större matsalen som pryds av både antika möbler och pampiga kristallkronor. Östanskär Jakt & Konferens är dessutom vida omtalade för sitt fantastiska kök med inspiration från det skogen har att bjuda på - vilt, svamp och bär.

Stig och Sven
Alla byggnader har flera utgångar och det är svårt att se sig mätt på den vackra utsikten.


Det finns också flera små sittgrupper i byggnaderna, här tar vi en kaffepaus i den gamla logen.

Foto: www.ostanskar.se
Den gamla logen inhyser också några rum, samtliga i rustik stil. Rummen har lite olika karaktär i de olika byggnaderna och samtliga rum har egen dusch och toalett. 

Foto: www.ostanskar.se
Längst upp bland byggnaderna finns relaxavdelningen och där finns inte mindre än två vedeldade panoramabastur. Där finns också en ångbastu, en infrabastu samt flera spa-bad och spa-pooler.

Foto: www.ostanskar.se
Kanske är det häruppe i relaxavdelningen man vill avsluta dagen efter många timmar i skog och mark?

Planering pågår för fullt men kanske är det först efter sommaren som det stora arbetet börjar, då rutor ska provjagas och mycket annat. Hemsidan och bloggen kommer med jämna mellanrum att uppdateras med mer information.

Varmt välkommen till Östanskär i november!

De tre sista fotona i inlägget är lånade med tillstånd från Östanskär Jakt & Konferens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar